MORsom Træning

Lyngbys sjoveste trænings-mødregruppe

Er du gravid eller har du lige født? Er du på barsel og har brug for at være sammen med andre mødre, som gider at høre på din babys nyeste færdigheder? Og må det gerne være med sved på panden, så du igen kan mærke, at du gør noget godt for dig selv og din krop?

Jeg kender det!

Derfor har jeg skabt dette hold, som er den bedste kombination af træning og mødregruppe: MORsom Træning er et udendørs træningshold for gravide og mødre med baby/barn i barnevogn mm. Alle kan være med - uanset træningsniveau. 

MORsom Træning2

Tid, sted, pris og tilmelding

Vi mødes hver torsdag kl. 10:00-11:00 foran Sorgenfri Slot v. Lyngby Hovedgade/Lottenborgvej. (Du finder parkering og busstop lige ved mødestedet.)

Tilmelding sker fra gang til gang ved at betale 75 kr. på MobilePay til 357778, senest samme dag kl. 9:00.

-Husk at skrive dit og babys navn ved tilmelding, hvis I kommer begge to.

Træningen har fokus på:

- bevægelse (begrænset løb og hop)
- (tilpasset) styrketræning
- udstræk 

Bare rolig! Jeg ved, at alle mødre-kroppe er forskellige: Derfor bliver der taget højde for DIG som du er, når jeg møder dig.

MORsomtraening_n-min

Følg os på Facebook:

På Facebook-siden "MORsom Træning" lægger jeg løbende opslag op, før og efter ugens træning. Hér kan du også skrive til mig direkte.

Kig forbi, "like" siden og få de nyeste informationer om holdtræningen. 

MORsom Træning1-min
Besøg "MORsom Træning" på Facebook
Birgitte Riddersholm

“Et alternativ til mødregruppen, hvor alle har samme fokus, nemlig træning og HYGGE!
Man bliver en del af et hyggeligt netværk og får ømme baller 😂 [...] Det kan være hårdt at komme afsted de dage hvor det småregner eller er koldt, men når man så alligevel kommer afsted (fordi det gør man) så er man så glad og får fornyet energi i form af frisk luft, træning og socialt samvær 🙏🏼”

Mor til to

Birgitte Riddersholm

“Når man er på barsel under Covid-19 kan det være svært at finde et fællesskab hvor baby og træning kan gå hånd i hånd. Men - det har Birgitte i den grad skabt! Her er plads til bleskift og sved på panden. Birgitte er en træner der guider, opmuntrer og inspirerer i en sådan grad, at man altid bliver top motiveret i hendes nærvær [...] Vigtigst af alt er dog, at det er umuligt at forlade en træning med Birgitte i dårligt humør! Hendes energi og positive sind smitter.”

Mor til Olivia

Hvornår er jeg klar til at træne, efter jeg har født?

Jeg anbefaler at du deltager, når du har været til 8-ugers lægetjek og fået et "go" på at træne... 

...Men du skal mærke efter, om du selv er klar til at træne igen. Måske skal du komme med på holdet og 'give den halv gas' de første par gange. Så er det jo en fordel, at du også kan bruge holdtræningen som en form for mødregruppe :)

Desuden skal du vide, at der ikke vil være speciel fokus på træning ved delte mavemuskler. Forhør dig derfor hos lægen, jordemoderen eller en fysioterapeut. Du kan sagtens deltage på holdet, hvis du har delte mavemuskler. Nogle øvelser vil du skulle springe over - hvilket jeg nok skal informere dig om.

Men igen, alle kvindekroppe er forskellige. Jeg selv begyndte på efterfødselstræning blot 2 uger efter jeg havde født, hvor jeg lavede styrketræne af skuldre og ryg . Andre venter måneder, og andre venter år. 

Lige netop derfor er der plads til alle mødre på dette udendørs efterfødselstræningshold. 

Kan jeg træne med 'delte mavemuskler'?

Det korte svar er 'ja', men...

...jeg er hverken fysioterapeut eller specialiseret inden for delte mavemuskler. Til gengæld er jeg certificeret personlig træner og holdinstruktør, og så er jeg selv mor. Derfor har jeg også interessen i at lave den bedste efterfødselstræning til jer. I den sammenhæng har jeg søgt råd og vejledning om, hvordan jeg på bedste og mest sikre vis kan skræddersy en træning til jer, som ikke (over-)belaster, men styrker hele kroppen.

Man siger, at alle kvinder får delte mavemuskler i slutningen af graviditeten. Hos nogle mødre samler de sig igen. Hos andre mødre skal der hjælp til. Denne hjælp kan jeg ikke give dig hér. Men jeg kan være med til at styrke hele din mor-krop med efterfødselstræning. Jeg vil fx:

  • Erstatte "planken" med "wall-sit", hvis vi skal lave udholdenhedstræning
  • Undgå øvelsen "lige mavebøjninger", men i stedet arbejde benhårdt på at styrke coremuskulaturen

Og tro mig, der er rigtig-rigtig meget som du GODT KAN, selvom du har delte mavemuskler. Kom selv med på MORsom Træning udendørs træningsholdet og prøv!

Har du lige født?

Stort tillykke! Jeg har selv født en skøn dreng i juni 2020. Wow! Mor-kroppen er noget helt nyt. Den er...

...brugt, træt og forandret. Men mest af alt er den SEJ. Og den "sejhed" finder vi frem, stille og rolig, når vi træner sammen på udendørs træningsholdet: MORsom Træning. 

Har du født flere børn, så tillykke igen-igen.

Jeg kan (endnu) ikke forestille mig, hvor meget du har om ørene hver eneste dag. Men jeg ved, at jeg hér har skabt et slags frirum, hvor du kan træne og være sammen med andre - mens den lille enten sover i barnevognen eller leger på tæppet. Nogle kalder det "mig-tid". Og det fortjener du!

Er du gravid?

Wow, der sker så meget i kroppen, og ikke to graviditeter er ens. Derfor...

...gør jeg plads til, at du kan deltage på holdet, lige som du er. Bevægelse, styrke og udstræk bliver tilpasset dig - lige meget hvilken uge du er gravid i.

Gravidtræning er, set med mine øjne, bevægelse med velvære som mål. Gravidtræning er ikke hånd træning, men bevægelse og styrke for kroppens belastede områder - fx træning af ryg og lænd. Og så har den gravide krop også brug for udstræk, hvilket vi også gør på dette hold.

Måske kan du ikke være 100% med på alle øvelserne eller hele timen, men lidt træning har også ret, og det er trods alt bedre end ingen træning. 

Du kan også bruge MORsom Træning holdet til at snakke med andre mødre om deres graviditet og fødsel, få gode råd (hvis du orker flere) og måske tale om de ting, som man ikke tager med veninden eller kæresten. 

Alt i alt: MORsom Træning er et udendørs træningshold for alle mødre - også den gravide mor. 

Er du far?

Så er du også velkommen!

Jeg har endnu ikke haft nogle fædre med på holdet. Men du er MEGET velkommen...

Måske skulle jeg oprette et far og barn hold? 

Hvorfor Udendørs Træning?

Jeg er en udendørs personlig træner og holdinstruktør, som har specialiseret mig i at bruge naturen som en legeplads...

I naturen kan vi nemt skrue op og ned for intensiteten, hvorfor dette hold er genialt til udendørstræning. 

Jeg ved ikke med dig, men min baby sover super godt i sin barnevogn, når han både får frisk luft OG når jeg skubber til barnevognen en gang imellem. Det hele kan han gøre på dette udendørs træningshold, mens jeg får sved på panden. 

Faktisk, så oplever jeg at alle - både de andre mødre og jeg selv - er i en bedre forbindelse med os selv og hinanden når vi træner i naturen, i forhold til fx fitnesscenterets lukkede rammer. Forbindelsen opstår, når der er højt til himlen, og når vind og vejr giver os udfordringer og styrke. Ganske, som vi er skabt!