Vane- & OverspisningsCoach Mathilde Engell

Maden er aldrig problemet, og derfor er det ikke maden som skal i fokus for at løse en overspisning.

Få hjælp til at finde madro og find fysisk, mentalt og socialt velvære.

new habits (1)

2 x online coaching:

1.500,-

Kun online coaching

Kontakt Mathilde og book en uforpligtende snak (5-15 min.).

Mathilde er min søde og sympatiske samarbejdspartner. Hun er dygtig til spisemønstre og ved utrolig meget om, hvorfor vi overspiser og hvad vi kan gøre for at komme ud af denne vane. 

- Birgitte Riddersholm

Mathilde Engell

Jeg hedder Mathilde, jeg har været vanecoach siden 2019.

I 2020 tog jeg overbygningen og blev også 'overspisningscoach'. Udover at arbejde med klientbaseret coaching, er jeg også træner på Vanecoach-uddannelsen ved Madroinstitutet.

Jeg har altid fundet mennesker og deres adfærd interessant, og igennem vanecoaching har jeg fået et redskab til bedre at kunne forstå adfærd og handlemønstre. Fordi jeg mener, at vi har brug for viden om både hvad vi skal ændre, men i særdeleshed også hvordan vi skal gøre det, er vanecoaching blevet et essentielt redskab for mig.

Selvom vanecoaching er en struktureret proces, bliver der altid taget udgangspunkt i den enkelte, deres liv, situation og vilkår. Jeg har en fast tro på, at vaner er vejen til en varig ændring.

Min drivkraft er at hjælpe mennesker med at finde ind til deres potentiale. At opleve deres udvikling hen imod en større selvforståelse og mere egenomsorg, er for mig et privilegie.

Hvad er 'overspisning'?

Overspisning er, når vi spiser uden at være sultne. 
Det har de fleste af os prøvet. Det kan være....

...ved juletid, hvor maden har en central rolle, eller måske er du, som jeg, en af dem der spiser lidt ekstra chokolade efter en lang dag.

For nogen er det ikke et problem at overspise en gang i mellem. De finder tilbage til deres spisemønster, så deres vægt ikke bliver påvirket.

For andre er deres spisemønster, mad og vægt et dagligt problem:

Tanker om mad og vægt fylder så meget, at det har indflydelse på deres livskvalitet.  Maden og spisningen er forbundet med negative følelser. Spisningen handler ikke længere om den fysiologiske sult, med dækker over noget andet, fx følelser som:

  • Ensomhed
  • Vrede
  • Angst
  • Skam
  • Tristhed
  • Lavt selvværd
  • Ikke at være god nok

For mange er overspisning en måde at håndtere følelser på. Overspisningen skal her ses som et symptom, der er noget andet der er på spil, men maden dulmer.