Vælg ALTID, at forøg din livskvalitet 🌱

Blog billede PURPOSE

Hvis det du lever i, forringer din livskvalitet, så skal du gøre noget andet.

Vent ikke til at det ændrer sig, for så giver du kontrollen over dig selv og dit liv videre. Vent ikke til at de andre gør det, men bliv på din egen banehalvdel. Du er den eneste der ved, om det, som du gerne vil ændre, er af betydning nok til at det skal ændres.

Spørgsmålet er enkelt: Forringer eller forøger det din livskvalitet? Du skal ikke tænke læge over det, fordi du kender godt svaret. Du må gerne lukke ned for sanserne, luk øjnene og sæt dig et roligt sted, og træk så vejret helt ned i maven. Dér skal du spørge dig selv: Denne situation, forringer eller forøger den min livskvalitet? Lyt til dit første svar. Din intuition. Dér ligger sandheden. Og bevares, så begynder alle dine ”men…”. Det er bare din hjerne, dine overbevisninger, din tillærte mekanismer, din logik, dit pleaser-gen. Men det er ikke DIG!

For hvem er du egentlig, når du skræller alle lagene, som din familie, din opvækst, din skole, dit samfund og din kæreste har givet dig, af? Du er DIG. Det reneste. Det, som jeg kalder ”kærlighed”. Og dét skal vi have frem i lyset.

Det bestræber jeg mig på. Hver eneste dag. Jeg træffer mine daglige valg ud fra, hvad der FORØGER min livskvalitet. Ikke (kun) ud fra hvad der gør mig glad. For glæde er en følelse, som kommer af en tanke, baseret på mine overbevisninger. Nej, jeg træffer daglige beslutninger ud fra det eneste jeg kan kontrollere, som er mig selv og mit eget liv.

Det kan være små og store beslutninger. Skal jeg lukke mit enkeltmandsfirma, som har eksisteret i over 7 år, ned? Skal jeg sige ”ja” til et jobtilbud? Skal jeg skilles fra min mand? Skal jeg bo i en dyr lejlighed i Gentofte? Skal jeg træne i dag?

Selvfølgelig er det ikke nemt. Jeg øver mig hver eneste dag. Og jeg fejler da også, når jeg fx går ud med en person, som jeg i virkeligheden godt vidste ikke ville give mig det, som jeg selv mener, at jeg fortjener. Eller når jeg sidder til aftensmad hos en veninde, som kun snakker om sig selv. Og skal jeg sige ”ja” til jobbet, fordi det er en god løn? Eller forbi min far vil være stolt af mig? Du ved det måske ikke altid lige med det samme. Det vigtigste er, at jeg øver mig. Og jeg bliver bedre og bedre til at vide, hvad jeg skal vælge. For livet er fyldt med valg. Og jeg er STOLT af at kunne vælge med min intuition.

Med intuition mener jeg, at der er en højere mening med mit liv. Vi har alle et ”purpose”. Det gør os unikke. Det er egentlig meget simpelt, men rejsen til at forstå det, er utrolig lang. Nogle gange lærer man det ikke en gang på en livstid. Men kender du de mennesker, som LEVER. De inspirerer, de er modige, de tør. Og de skiller sig ud fra alle andre. Dem, tror jeg, lever ud fra deres ”purpose”. Får vi lov til at høre om deres rejse dertil, hvor de er lige nu, er den sjælden rosenrødt. Ingen kommer til dem med det, de har. Intet falder ned i deres turban, bare sådan.

Bevares, nogle lever også et rigt liv. Med et stort hus, mærketøj, flot bil og flyver på første klasse. Men LEVER de? Hvad er deres indre værdier, hvad er deres ”purpose”? De er heldigvis nemme at gennemskue, hvis du selv står solidt plantet på jorden med dine Converse og en hoodie på. For de er flyvende, manipulerende og hurtige. Jeg blev i sidste uge kontaktet af en ”hot shot” inden for marketing med rigtig mange følgere og nogle enkelt artikler, som han kunne læne sig op ad. Han var overbevist om, at han kunne give mig ét råd, som kunne gøre mig succesfuld. Og han skulle nok ”hjælpe mig”. Alt det vidste han simpelthen bare, uden at spørge mig et eneste spørgsmål. Ikke en gang et ”hej, hvad brænder du for?”. Jeg kan gode se, hvordan nogle mennesker kan falde i med begge ben. Overgive sig til hjælpen, som kommer udefra. Men det gør mig trist. Det niveau af livskvalitet, begge parter kan nå sammen, udgør – i mine øjne – ikke et værdigt liv. Det er ikke selvkontrol. Det er ikke ”kærlighed”.

Men ”kærlighed” er, når du netop kombinerer det feminine med det maskuline. Hvilket vil sige, at du både kan mærke efter og markere dig i den fysiske verden. Og ”kærlighed” er, når du står i dit lys. Følger dit ”purpose”. Og det er netop dét, som jeg beskriver som ”livskvalitet”. Dét, som jeg ønsker dig mig selv. Og for dig. 

Giver det mening?

 

 

 

Scrolling i sengen 📱⏳ yes-go eller no-go? 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar